Solrosbullar

Ett gott grovt bröd med solroskärnorna.
Om du inte har sojamjöl hemma kan du ersätta det med något annat sorts mjöl.

Betyg (1 röst)
Antal personer
24 st
Solrosbullar

Ingredienser

5 dl vatten
50 g jäst
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl sojamjöl
½ dl olja
½ tsk salt
2 dl solrosfrö
Pensling: filmjölk

Gör så här

Ljumma vattnet. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i det ljumma vattnet.
Tillsätt olja, salt och solrosfrö.
Rör ner de olika mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och rulla ut till fem längder.
Dela varje längd i 5 delar och forma till små släta runda bullar.
Lägg på plåt och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Värm ugnen till 250°C.
Pensla med filmjölk och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Visningar:
4199
Sparat:
90

LIKNANDE RECEPT

Solrosbullar recept
Lindas solrosbu..
av Kvastis
över 2 månader
Solrosbullar
av ros
över 2 månader
Solrosbullar
av ros
över 2 månader
Solrosbullar
av esereht
över 2 månader
Glutenfria solr
över 2 månader
Solrosbullar
över 2 månader