SOLROSFRALLOR

Frukostbröd, måltidsbröd eller bröd till soppa. De här goda bröden passar i de flesta sammanhang.

Betyg (0 röster)
Antal personer
26 st

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten
½ dl olja
1 ½ tsk salt
2 msk sirap
3 dl rostade solrosfrön
6 dl rågsikt
7 - 8 dl vetemjöl

Gör så här

Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och rör ut den i lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sirap, solrosfrö, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg, gärna med elvispens degkrokar några minuter.
Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Knåda degen och dela den i två delar och rulla ut varje del till en längd. Skär varje längd i 13 bitar och rulla till släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter. Bullarna ska vara väljästa.
Pensla med kallt vatten och grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 10 minuter.
Visningar:
999
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

SOLROSFRALLOR recept
Mjuka solrosfra..
av zonale
över 2 månader
Solrosfrallor (
av marjaf
över 2 månader
Solrosfrallor
över 2 månader
Solrosfrallor
av lennali
över 2 månader
Ellas solrosfra
över 2 månader
Solrosfrallor
av Fin
över 2 månader