Solrostekakor

Uppfann dessa ikväll och de blev jättegoda!

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 18 st

Ingredienser

50 gr jäst
3 dl vatten , 37 *
3 dl filmjölk
0,5 dl flytande margarin
3 msk brödsirap
1,5 dl rostade solroskärnor (rosta i ugn några min i 200 *)
1 msk malda pomeransskal
1 msk mald anis
1 tsk salt
3 dl rågsikt
vetemjöl special

Gör så här

Smula jästen i en degbunke och häll över det 37-gradiga vattnet. Rör tills det löst sig helt. Tillsätt filmjölken och margarinet och rör ihop.Ha i sirapen, solroskärnorna och alla kryddorna tillsammans med rågsikten.
Tillsätt vetemjöl special i omgångar och känn på degen efter varje gång - den ska klibba lite på fingret, då är det nog med mjöl!
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Tag upp och arbeta smidig. Dela i två lika stora delar.
Dela varje del i 9 bitar och platta ut till tekakor (ca 0,5 - 1 cm tjocka). Lägg på bakpappersklädda plåtar och nagga dem.
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
(Om man vill kan man pensla tekakorna med vatten och strö över lite solroskärnor, men jag tyckte inte det behövdes.)
Grädda mitt i ugnen i 225* (varmluftsugn 200*) tills de är gyllenbruna.
Visningar:
766
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.