Somrig bananchokladkaka

Receptet är taget från Köksalmanack 1980 och har visat sig vara en riktig favorit. Bra recept att ha till hands när det finns överblivna bananer som måste användas.

Betyg (7 röster)
Antal personer
24 st
Somrig bananchokladkaka

Ingredienser

½ dl kakao
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 dl socker
3 ägg
3 st bananer
75 g smör
1 dl mjölk
Ev 50 g hackad mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och låt det svalna.
Smörj och bröa en långpanna, 20 x 30 cm. Mosa bananerna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det avsvalnade smöret och mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke.
Rör varsamt ner mjölblandningen och bananerna och ev hackad choklad i smeten.
Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen 30- 40 minuter.
Låt svalna i formen för bästa saftighet och sikta ev. över lite florsocker vid serveringen.
Visningar:
8128
Sparat:
141

LIKNANDE RECEPT

Bananchokladkak
av Bodil56
över 2 månader