Somrig kebabgryta

Den här rätten kom till vid spisen (såklart) och en kyl som inte var komplett. Jag blev Kajsa Varg där en stund och tog vad jag hade. Gott blev det med, och ganska magert.

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 4
Somrig kebabgryta

Ingredienser

500 g kebabkött (finns färdigmarinerad i frysdisken)
10 cm zuccini
10 cm purjolök
1 stor vitlöksklyfta
1-2 tomater
2 msk mjöl
1-2 dl mjölk
1 pkt matlagningsgrädde
3-4 msk chilisås

Gör så här

Bryn kebabköttet ihop med tärnad zuccini och strimlad purjo.
När det fräst ihop och blivit klart pressa över vitlöken, peppra lite o rör runt.
Ta pannan åt sidan och pudra över mjölet och blanda försiktigt runt det så att allt mjölet sugs upp. Späd med mjölk och grädde, tillsätt allt utom tomaterna och låt sedan puttra ihop.
Lägg sist i den finhackade tomaten. Smaka av med salt.

Servera med pasta eller ris samt sallad.
Visningar:
4255
Sparat:
57

LIKNANDE RECEPT

Kebabgryta recept
Kebabgryta á la..
av evaldo
över 2 månader
Kebabgryta
över 2 månader
Kebabgryta
av irko
över 2 månader
Kebabgryta
över 2 månader
Kebabgryta med
över 2 månader
Kebabgryta
över 2 månader