Somrig rostbiffstallrik

Är det för varmt för att laga mat? Här är i så fall ett recept med minimal tillagningstid som du kan förbereda medan luften ännu är sval.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g skiva av putsad rostbiff eller benfri enkelbiff
1 romansalladshuvud
Vårlök eller späd purjolök i ringar till garnering

Dressing:
3 msk rödvinsvinäger
1 msk färsk dragon eller 1 tsk torkad
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja

Gör så här

Sätt på grillen. Klä en plåt med aluminiumfolie. Lägg köttet på ett stekgaller och grilla 5 cm från grillen ca 5 minuter per sida för ett rosastekt kött. Lägg över på en trancherbräda. Täck med folie och låt vila 5 minuter. Skiva snett över muskelfibrerna i tunna skivor.

Dressingen: Blanda vinäger, dragon, senap, salt, peppar och olja i en skål. Vispa ordentligt så att allt blandas väl. Ta undan 3 msk dressing och lägg köttet i resten av dressingen. Vänd så köttet täcks med marinad. Täck över med plastfolie. Ställ i kylen ca 2 timmar.

Skölj salladen och dela den. Arrangera bladen på fyra tallrikar. Lägg köttskivorna ovanpå och häll över resterande dressing. Garnera med lökringar och servera.
Visningar:
959
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.