Soppa på hare

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Skrovet av en hare där ytter- och innerfileérna skurits ur
2 st bogar av haren
1 morot
2 gula lökar
1 palsternacka
100 g rotselleri
1 purjolök (det vita)
5 cm ingefära
2 l vatten
20 enbär
2 lagerblad
10 svartpepparkorn
1 tsk torkad timjan
salt
peppar

Garnityr:
2 dl kokta penne
14 smålökar
½ msk farinsocker
1 purjolök (det gröna)
½ msk smör
150 g keso
saft av en ½ citron
salt

Gör så här

1. Skala moroten, löken, palsternackan och ingefäran. Skär lök, rotselleri och purjolök grovt, skiva ingefäran. Hugg skrovet och bogarna i små bitar och fräs dem tillsammans med löken rotsellerin purjolöken och ingefäran Slå på vattnet, koka upp, skumma och tillsätt kryddorna samt palsternackan och moroten. Låt soppan sjuda till det återstår ca 8 dl. När moroten och palsternackan är lagom kokta ta upp dem och spara till garnityr.

2. Sila av fonden och plocka de största köttbitarna från benen och avvänd som garnityr. Skiva den kokta moroten och palsternackan.

3. Fräs smålökarna i socker och smör slå på fonden. Red med lite arrowrot utrört i kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Lägg i köttet, pastan, grova skivor av purjolöken samt den skurna moroten och palsternacka.

Toppa med lite keso smaksatt med citron samt lite salt.
Visningar:
1527
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Soppa recept
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Gulaschsoppa me
över 2 månader
Het kyckling so
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Broccoli- och o
av MammaA
över 2 månader