Sotad älgfilé med picklade rotfrukter och senapsvinägrett

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

200 g älgfilé
200 g purjolök
salt

Picklade rotfrukter
1 tärnad morot
1 tärnad palsternacka
100 g tärnad rotselleri
½ dl ättika (12 %)
1 dl socker
1½ dl vatten

Ugnsbakade tomater
4 st små tomater
1 msk olivolja
salt och peppar

Senapsvinägrett
1 msk dijonsenap
1 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
1 dl neutral olja
salt och peppar

Till servering
100 g blandade skott
½ dl gräddfil

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken på längden och rosta i ugnen tills den är helt svart. Ta ut låt svalna och mixa i en kaffekvarn. Salta och rulla köttet i purjolöksaskan. Lägg på dubbel plastfilm och rulla till en smällkaramell. Lägg i frysen.

2. Sätt ugnen på 100°. Dela tomaterna på hälften. Stryk på lite olivolja och kryddor. Baka i ugn ca 1 timme.

3. Koka upp ättika, socker och vatten. Ställ åt sidan. Blanchera rotfrukterna i lättsaltat vatten. Lägg dem sedan i ättikslagen ett par timmar. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten, lättast är i en glasburk med skruvlock. Skaka vinägretten innan servering.

4. Skär älgen i tunna skivor, halvtinad. Lägg upp på tallrik. Servera med rotfrukter, tomat, skottsallad, gräddfil och vinägrett.
Visningar:
2665
Sparat:
6
Rostad färskpot..
av lennali
över 2 månader
Sallad med geto
över 2 månader
Kyckling- och p
över 2 månader
Grillad Quorn M
över 2 månader
Läcker höstsall
av sussieQ
över 2 månader
Ljummen färskpo
av Kiwo73
över 2 månader