Spätta på spenatbädd

Enkel och god rätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500g spättafileér
1 pkt djupfryst hel spenat, ca 250 g
1 liten purjolök
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 krm riven muskotnöt
1 tsk potatismjöl
2 dl vispgrädde
2-3 msk senap av valfri sort
1/2 tsk salt (till fileérna)
1 dl riven lagrad ost

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Tina spenaten. Skölj och strimla purjon. Lägg spenaten och purjon i en ugnssäker form. Strö över salt, kryddor och potatismjöl.

Vik ihop spättafileérna. Lägg dem på spenat/purjobädden. Blanda grädde, senap och salt. Häll blandningen över fisken. Strö över osten.

Grädda i ugnen ca. 20 min.

Servera med pressad potatis och en god sallad.
Visningar:
1725
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Lyxig fiskgratä
av gosmosa
över 2 månader
Hemlagad remoul..
över 2 månader
Gratäng med röd
av ros
över 2 månader
Lyxig fiskgratä
av ros
över 2 månader
Fiskgratäng med
av kremigt
över 2 månader