Spätzle

En god variant på pasta när den är som bäst.
Ursprungligen från Sydtyskland.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

10 - 12 ägg
salt
vetemjöl
riven ost
lök
bacon , korv eller en köttbit

Gör så här

Blanda 10-12 ägg med vetemjöl och lite salt till en fast deg.
OBS ! Tillsätt ingen vätska !
Arbeta degen för hand med en träslev tills degen är riktigt fast och inte kladdar allt för mycket.
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, låt koka ganska kraftigt.
Pressa ner pastan i det kokande vattnet med en spätzlepress, ( den liknar en vanlig potatispress, som också går bra att använda ).
Lyft upp pastan direkt med en hålslev när den flutit upp, vilket tar bara några sekunder.
Lägg den färdiga pastan på ett stort fat.
Stek rikligt med lök ( stek löken innan så den är färdig när du börjar med pastan ) och varva lök och riven ost med pastan tills den tar slut.
Servera gärna lite småskurna prinskorvar eller t ex bacon till, eller varför inte en grillad köttbit och lite sllad.
Visningar:
4303
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Spätzle recept
Gulaschgryta me..
av FiaBerg
över 2 månader
Spätzle med ost
av Nixick
över 2 månader
Brinnande peppa
över 2 månader
Spätzle
av zonale
över 2 månader