Spöktårta

Perfekt till kalas eller halloween

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10 bitar
Spöktårta

Ingredienser

Marängbotten:
4 äggvitor
2 1/2 dl dansukker florsocker
4 dl puffat ris

Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 msk dansukker florsocker
1 burk krossad ananas

Garnering:
2 dl vispgrädde
Lakrits

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Rita upp konturerna av ett spöke på två bakplåtspapper.

Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt florsockret och vispa ytterligare tre minuter. Vänd i riset.

Bred ut smeten innanför konturerna av spökena. Grädda spöktårtan mitt i ugnen i 1 timme.

Häll ananaskrosset i en sil och låt spadet rinna av. Vispa grädden och florsockret. Tillsätt ananaskrosset. Bred fyllningen på den ena av bottnarna. Lägg andra bottnen ovanpå.

Vispa grädden till garneringen och bred på spöket. Klipp till ögon och mun av lakritsband eller liknande.

Tänk på att inte lägga samman eller garnera spöktårtan förrän strax innan den ska ätas, så att marängen inte mjuknar.
Visningar:
4889
Sparat:
73

LIKNANDE RECEPT

Söt spöktårt
av DanCus
över 2 månader
Spöktårta
av sajoh69
över 2 månader
Spöktårta
av tina62
över 2 månader
Spöktårta
över 2 månader