Spagetti och köttbullar

En självklar favorit som kan varieras. Den här får sjuda i mustig tomatsås!

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

25 g vitt bröd, kantskuret och rivet i bitar
2 msk mjölk
450 g nymald nötfärs
4 msk hackad färsk slätbladig persilja
1 ägg
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
2 msk olivolja
1 1/2 dl passerade tomater (passata)
200 g krossade tomater
4 dl grönsaksbuljong
1 krm socker
450 g torkad spagetti

Gör så här

Lägg brödet i en liten skål, slå på mjölken och låt brödet svälla en stund.

Under tiden lägger du köttfärsen i en stor skål och tillsätter hälften av persiljan, ägget och cayennepepparn.
Krydda med salt och peppar efter smak.

Krama ur mjölken ur brödet och smula det över köttfärsen.
Blanda allt noga till en slät smet.

Rulla smeten till små köttbullar och lägg dem på en skärbräda eller bricka.
Låt dem vila i kylskåpet i 30 minuter.

Hetta upp olivoljan i en stor, tjockbottnad stekpanna. Stek köttbullarna i omgångar och vänd dem tills de är brynta runtom.

Lägg tillbaka alla köttbullarna i stekpannan, tillsätt passerade tomater, krossade tomater, grönsaksbuljong och socker, och smaka sedan av såsen med salt och peppar.

Koka upp såsen, sänk sedan värmen och låt det hela sjuda under locka i 25-30 minuter eller tills såsen har tjocknat och köttbullarna är möra och genomkokta.

Koka under tiden spagettin enligt anvisningarna på paketet. Lägg upp pastan i en varm serveringsskål och slå över köttbullarna och såsen och garnera med resten av persiljan och servera genast.
Visningar:
3767
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Köttbullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader
Köttbullar
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader
Farmors goda kö
över 2 månader
Sås till biff e
över 2 månader