Spaghetti med persiljekyckling

Citron, ingefära och färsk persilja lyfter kycklingen. Använd gärna färsk spagetti.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 msk olivolja
1 citron, skalet, skuret i tunna strimlor
1 tsk ingefära, finhackad, färsk
1 tsk socker
Salt
2 1/4 dl kycklingbuljong
250 g spaghetti, gärna färsk
55 g smör
225 g skinn- och benfritt kycklingbröst, skuret i tärningar
1 rödlök, finhackad
bladen från 1 bunt slätbladig persilja

Gör så här

Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Lägg i citronskalet och fräs det på svag värme i 5 minuter. Rör om ofta. Tillsätt ingefära och socker, krydda med salt efter smak och fräs i ytterligare 2 minuter under omrörning. Häll därefter på kycklingbuljongen, koka upp och låt koka i 5 minuter eller tills vätskan kokat in till hälften.

Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet.

Smält sedan hälften av smöret i en stekpanna. Lägg i kycklingkött och lök och stek i 5 minuter eller tills kycklingköttet är lätt brynt runtom. Rör om ofta. Tillsätt sedan citron- och ingefärsblandningen och koka det hela i 1 minut. Rör ner persiljan och låt koka under ständig omrörning i ytterligare 3 minuter.

Låt pastan rinna av och lägg i varm serveringsskål. Tillsätt resten av smöret och vänd ner det noga i pastan.
Häll till sist över kycklingsåsen, blanda allt väl och servera.
Garnera med persilja efter smak.
Visningar:
672
Sparat:
10
Citron- och per..
över 2 månader
Persiljekycklin
av Linsve
över 2 månader
Persiljekycklin
av Fin
över 2 månader
Persiljekycklin
över 2 månader
Persiljekycklin
över 2 månader