Spansk fisk- och skaldjursgryta

Spansk fisk- och skaldjursgryta

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Spansk fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser

2 liter vatten
4 fiskbuljongtärningar
1 stor gul lök
1 tomat
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
en klick smör
4 dl rundkornigt ris
0,5 g saffran
400 g fiskfilé tex torsk eller lax
200 g musslor
2 dl ärtor
100 g skalade räkor

aioli:
3 dl gräddfil
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm saffran
Salt
Peppar

Gör så här

Rör ihop ingredienserna till aiolin och ställ kallt. Koka upp vatten och fiskbuljong. Hacka alla grönsaker. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Häll på buljongen och låt det hela småputtra i 15 minuter. Sila ifrån grönsakerna och häll tillbaka buljongen i kastrullen. Häll på ris och saffran, och låt det hela koka på svag värme tills riset är färdigt. Lägg i fisk, musslor, ärtor och sist räkor. Hetta upp alltsammans och servera med aioli i djupa tallrikar.
Visningar:
4606
Sparat:
50

LIKNANDE RECEPT

Skaldjursgryta recept
Kurres supergod..
över 2 månader
Skaldjursgryta
över 2 månader
Skaldjursgryta
över 2 månader
Fisk- och skald..
över 2 månader
fisk och skaldj
av Bagarn
över 2 månader
Frestande räkgr
av Amika
över 2 månader