Spansk torsk med oregano

Torsk är en mycket tacksam råvara som gör sig bra i en mängd sammanhang. Här kryddas den med oregano och spansk peppar. Lika enkelt som gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 torskfiléer, ca 800 g
3 msk smör eller margarin
3 msk färsk eller 1½ msk torkad oregano
½ msk finstrimlad spansk peppar
1 msk salt
Ev fiskbuljong
2 msk hackad persilja
1 citron

Gör så här

Smörj en eldfast form och lägg ut torskfiléerna i den.

Skölj och finhacka den färska oreganon. Finstrimla den spanska pepparn.

Smält matfettet i en kastrull och tillsätt oregano, salt och spansk peppar. Häll örtsmöret över torskfiléerna.

Stek fisken i 175 grader, ca 15-20 minuter. Ös ev med fiskbuljong.

Finhacka persiljan och skär citronen i skivor. Ta fisken ur ugnen och strö över persiljan. Garnera med citronskivor eller servera dem vid sidan om.
Visningar:
1959
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader
Lax i dillsås
av Queenie
över 2 månader