Sparris med pilgrimsmusslor

En paradförrätt som kan förberedas innan

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 sparrisar (vita helst)
8 pilgrimsmusslor
8 tunna skivor pancetta (lufttorkat bacon)
socker
citron

paprika - och pinjenötsvinägrett
½ Gul paprika
½ röd paprika
2 msk olivolja
1 msk smör
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
½ citron saften
1 msk finhackad gräslök
20 gram pinjenötter
salt
peppar

Gör så här

Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten med en sockebit och en citronskiva i ca 7-8 min

linda pancettan run pilgrimsmusslorna och fäst med en tandpetare

rensa paprikorna och lägg dem på en olivoljeinsmord bakplåt i ugnen på ca 225 grader i 10 min.
skär paprikan i små bitar
Smält smöret och olivoljan i en kastull
rör ned schlottenlöken, vitlöken, citronsaften, pinjenötterna och rör om någon minut
avsluta med att tillsätta paprikan och gräslöken

Värm sparrisen, stek pilgrimsmusslorna ca 1 min på varje sida.
Placera sparrisen på en tallrik med pilgrimsmusslorna ovanpå. Häll vinägretten runt om och toppa anrättningen med lite rucolasallad och nyhyvlad parmesanost
Visningar:
4103
Sparat:
57

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilégryta
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Helstekt kalkon
av MrsC
över 2 månader
Lyxig torskgrat
över 2 månader
Krämig kyckling
över 2 månader
Kycklingröra me
av Gillsan
över 2 månader