Sparrisfilé

Åhhh, så gudomligt gott

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g fläskfilé eller skinka
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 400 g sparris

Sås:
2 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 buljongtärning
2 dl vatten
2 tsk smulad dragon

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skär filén i 2 cm tjocka skivor och bryn köttskivorna i smör. Salta och peppra. Flytta över filéskivorna i en ugnssäker form, lägg sparrisen ovanpå köttet.

Blanda grädden och mjölet i en kastrull, låt koka upp. Tillsätt buljongtärningen, vatten och dragon. Låt koka 3-4 minuter. Häll såsen över filén. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Visningar:
1971
Sparat:
46

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.