Sparrisrisotto

En ljuvligt god risotto med vårens första primör, sparris.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 st
Sparrisrisotto

Ingredienser

75 g avorioris, ca 3/4 dl
1 schalottenlök
1 tsk margarin
Ca 2 1/2 dl grönsaksbuljong
1 msk nyriven parmesanost
6 gröna sparrisstjälkar
1 ½ msk fraiche 6% med citron och dill

Gör så här

Skär bort det nedersta på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter.

Skär av sparrisknopparna och dela resten av sparrisen i ca 2 cm långa bitar.

Lägg ca 1/3 av sparrisbitarna i en mixer tillsammans med fraichen och kör till en puré.

Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i matfettet några minuter. Tillsätt ca hälften av buljongen och låt riset puttra under lock ca 5-6 minuter på svag värme.

Späd med buljong i omgångar under omrörning och låt riset puttra klart tills vätskan är borta och riset mjukt ca 15 minuter.

Rör ner sparrispurén och parmesanosten. Smaka av. Tillsätt sparrisbitar och sparrisknoppar. Strö eventuellt över hackad gräslök.
Visningar:
1909
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Sparrisrisotto recept
Sparrisrisotto ..
över 2 månader
Risotto
av MrsC
över 2 månader
Sparrisrisotto..
över 2 månader
Sparrisrisotto..
över 2 månader
Sparrisrisotto
av Fin
över 2 månader
Sparrisrisotto ..
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR