Spenat & fetaostfyllda smördegsknyten

jättesmarriga tilltugg till fest eller vardagslyx ;)

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

1 paket smördeg
250 g fryst bladspenat
2 - 3 schalottenlökar
smör
100 g kesella
150 g fetaost
2 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegsplattorna något och dela dem på mitten. Tina spenaten och pressa ur vattnet . Hacka spenat och lök och fräs det i smör i en stekpanna, låt det svalna. Skär fetaosten i tärningar. Blanda spenat, lök, fetaost, kesella, senap, pressad vitlök, salt och peppar. Lägg en klick fyllning på varje smördegsplatta och nyp ihop dem till småknyten. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Visningar:
6586
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

Smördegsknyten recept
Varma smördegsk..
av Bodil56
över 2 månader
Smördegsknyten
över 2 månader
Smördegsinbakad
över 2 månader
Smördegsknyte
av lenajal
över 2 månader
Smördegsknyte m
över 2 månader
Smördegsknyten
av Fin
över 2 månader