Spenatlasagne

Betyg (0 röster)
Antal personer
6- 8

Ingredienser

2 pkt djupfryst spenat ( ca 500g)
2 krm riven muskot
örtsalt
500 g keso
4 dl riven ost 17%
Tomatsås:
2 gul lök
1 burk skivade champinjoner (400g)
2 msk olja
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar hela tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk basilika
1 tsk oregano
16-18 lasagneplattor, gröna eller gula
4-5 dl lättmjölk

Gör så här

Tina spenaten. Krama ur vätskan och skär bladen grovt. Blanda med avrunnen keso och hälften av osten. Krydda med muskot och örtsalt. Tomatsås: Skala och hacka löken. Låt svampen rinna av Fräs lök, vitlök och svamp i fettet. Tillsätt tomaterna. Smula i buljongtärningen och örtkryddonrna Koka såsen utan lock i ca 10 min Varva spenatfylningen, lasangeplattor och tomatsås i en smord, ungssäker form. Spenatfyllningen skall vara underst och tomatsåsen överst. Häll på mjölken och strö över resten av osten. Gratinera i 225 grader i ca 30 -45 min
Visningar:
4333
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Spenatlasagne recept
Nyttig spenatla..
av Caddiie
över 2 månader
Spenatlasagne m
över 2 månader
Vegetarisk lasa
över 2 månader
Lax- och spenat
över 2 månader
Kyckling- och s
av Queenie
över 2 månader
Lyxlasagne med
av Mammamu
över 2 månader