Spenatpaj

Använd de magra alternativen till ingredienser så blir pajen ännu smalare.
400 kcal / port

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2½ dl vetemjöl
50 g marg
1 dl kesella mager

Fyllning:
1 pkt djupfryst bladspenat / babyspenat à 250 g
200 g keso, mager
3 ägg
2 dl minimjölk eller lättmjölk
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt
Peppar efter behag
Riven muskotnöt
½ dl riven mager ost gärna lite lagrad

Gör så här

Ugn 200 grader, 25 - 30 minuter
Tag fram spenaten för upptining.

Gör pajdegen och låt den vila i kylen ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i formen, nagga den i botten, förgrädda i 10 minuter.

Krama ur vattnet ur spenaten, hacka den grovt, blanda i keson. Vispa ihop ägg, mjölk, vitlök och kryddorna. Häll i spenatblandningen i pajskalet och häll över resterane. Strö över osten.

Grädda tills äggstanningen är fast eller fått färg.
Servera gärna sallad till.
Visningar:
2041
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Spenatpaj recept
LCHF- Ost- & sp..
av Lolan
över 2 månader
Spenatpaj
av areti
över 2 månader
Mickes lax och
av birran6
över 2 månader
Ost- och spenat
över 2 månader
Lins och spenat
av d99bjbe
över 2 månader
Spenatpaj
av MrsC
över 2 månader