Spenatpaj

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
100 g smör
1 1/2 msk vatten

Fyllning:
250 g frusen spenat
3 ägg
100 g riven parmesan
1 burk kesella
1 gul lök
Salt
Peppar
Muskot
Riven ost
Skivade tomater
Basilika

Gör så här

Kör alla ingredienser till degen i en marberedare tills det är en degklump. Låt degen vila minst 1/2-timme i kylen.

Hacka och stek löken i smör till den blir mjuk. Tillsätt spenaten och blanda sedan med uppvispat ägg, lök, kesella och riven parmesan. Smaka av med salt, peppar och riven muskot.

Klä en pajform (ca. 20 cm i diameter) med pajdegen. Häll fyllningen i formen och lägg skivade tomater ovanpå, krydda lätt med basilika och täck med ost. Grädda 25 minuter i 225 grader.
Visningar:
1375
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Spenatpaj recept
LCHF- Ost- & sp..
av Lolan
över 2 månader
Spenatpaj
av areti
över 2 månader
Mickes lax och
av birran6
över 2 månader
Ost- och spenat
över 2 månader
Lins och spenat
av d99bjbe
över 2 månader
Spenatpaj
av MrsC
över 2 månader