Spenatpaj med medwurst

Spenatpaj med medwurst

Betyg (0 röster)
Spenatpaj med medwurst

Ingredienser

Botten:
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning:
100 g färsk spenat
50 g gul paprika
100 g fetaost
50-70 g Snellmans lätt kalkonmedwurst
En nypa mald muskot
3 ägg
3 dl mjölk/grädde
½ tsk svartpeppar
½ tsk salt

Gör så här

Smöra pajformen.

Nyp ihop smör och vetemjöl. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en slät deg. Man kan även göra degen i en matberedare eller köpa färdig fryst pajdeg. Ställ degen kallt en stud.

Strimla spenaten grovt. Tärna paprika och strimla medwursten.

Blanda samman mjölk och ägg. Krydda med salt och peppar. Blanda spenat och paprikatärningarna i mjölkblandningen.

Fortsätt med bottnen. Tryck ut botten i en pajform och förgrädda i 175 grader i 10 minuter.

Häll över mjölk-, spenatblandningen. Strö över medwurst och smulad fetaost. Grädda ytterligare i 175 grader i ca 40 minuter eller tills pajfyllningen känns fast.
Visningar:
2260
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Spenatpaj recept
LCHF- Ost- & sp..
av Lolan
över 2 månader
Spenatpaj
av areti
över 2 månader
Mickes lax och
av birran6
över 2 månader
Ost- och spenat
över 2 månader
Lins och spenat
av d99bjbe
över 2 månader