Spenatris

Denna rätten kan ätas som det är, antingen med en grönsallad eller ha till kött, fisk eller fågel. Detta är en typisk rätt från Uruguay.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

375 g spenat
3 dl ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paprika
1 msk olivolja
oregano
muskotnöt (malen)
salt
vitpeppar
ev gratängost

Gör så här

Tina upp spenaten och sila den ordentlig så att inget vatten finns kvar. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Finhacka löken,vitlöken och paprikan. Fräs allt i en stekpanna med lite olivolja. Lägg i spenaten, och fräs det hela i cirka 10 minuter. Krydda. När riset är färdigkokt lägger du den också i stekpannan. Blanda det hela med spenaten. Sedan är det bara att krydda, servera, garnera gärna med lite gratängost. SMAKLIG MÅLTID!!
Visningar:
1908
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Spenatris recept
Spenatrisotto m..
över 2 månader
Risotto
av MrsC
över 2 månader
Grekiskt spenat
av Annras
över 2 månader
Spenatrisotto m
över 2 månader
Lax med spenatr
av MrsC
över 2 månader
Tomat- och spen
över 2 månader