Spenatrisotto med ädelost och svamp

Svamptider

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Spenatrisotto med ädelost och svamp

Ingredienser

2 schalottenlökar, hackade
2 msk smör eller margarin
3 dl arborioris
2 dl vitt matlagningsvin
5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
200 g svamp, t ex kantareller, i bitar
2 vitlöksklyftor, i skivor
Ca: 150 g färsk eller fryst bladspenat, i bitar
100 g ädelost light, smulad
3-5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Fräs löken i 1 msk av fettet i en gryta. Lägg i riset och rör tills riskornen ser genomskinliga ut. Häll på vinet, rör om och koka på svag värme. Rör då och då, fortsätt att späda med buljongen lite åt gången tills allt kokat in och risotton är krämig. Det tar 20-25 minuter.

Stek svampen i 0,5 msk av fettet i en stor stekpanna. Ta upp på fat. Fräs vitlök och spenat, den djupfrysta väl urkramad, i resten av fettet.

Blanda ner spenat och ost i risotton, smaka av med salt och peppar och toppa med svampen.

* Vinet kan ersättas av 2 dl buljong.
Visningar:
2662
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Spenatrisotto recept
Spenatrisotto m..
över 2 månader
Risotto
av MrsC
över 2 månader
Tomat- och spen
över 2 månader
Italiensk spena
av barb
över 2 månader
Spenatrisotto m..
av Petra
över 2 månader
Spenatrisotto m
av Fin
över 2 månader