Spenatrisotto med paprika och fetaost

Betyg (1 röst)
Antal personer
2 st

Ingredienser

1/2 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
150 g färsk spenat
1 1/2 dl avorioris
4 dl grönsaksbuljong
salt
1/2 dl riven parmesanost
lite olivolja
2 paprikor, gärna olika färg
75 g fetaost

Gör så här

Fräs upp löken i lite olja i en tjockbottnad kastrull. Grovhacka spenaten och lägg i hälften i kastrullen, spara resten till senare. Häll i riset och stek någon minut under omrörning. Häll på några deciliter buljong och låt koka på låg värme under lock. Häll på resterande buljong i ett par omgångar under kokningen. Mot slutet rör man i resterande spenathack. Salta om det behövs.Räkna med totalt 25 minuters kokning. Ta kastrullen från värmen och rör ner parmesanost och droppa över lite olivolja. Risotton ska vara ganska krämig. Strimla paprikorna och stek dem mjuka i olja medan risotton kokar. Servera spenatrisotton med paprika och tärnad fetaost.
Visningar:
817
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Spenatrisotto recept
Spenatrisotto m..
över 2 månader
Risotto
av MrsC
över 2 månader
Spenatrisotto m
över 2 månader
Tomat- och spen
över 2 månader
Italiensk spena
av barb
över 2 månader
Spenatrisotto m
av Fin
över 2 månader