Spenatsallad

Passar utmärkt som eget mål, eller till fisk

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Spenatsallad

Ingredienser

1/2 kg färsk eller djupfryst spenat
1 gurka
150 g soltorkade tomater (vikt inkl oljelagen)
1/2 bit fetaost av god kvalitet
Bruna eller svarta oliver av god kvalitet
Olivolja
Balsamvinäger
Salt
Peppar

Gör så här

Skölj och förväll den färska spenaten ochlåt den rinna av. Eller tina den djupfrysta spenaten i en kastrull med lite vatten på inte alltför svag värme. Låt även den rinna av.
Skölj gurkan och skär den på längden, i två halvor. Gröp ur kärnorna med en sked. Släng dessa. Skiva gurkan i ganska tjocka skivor.
Låt tomaterna rinna av, (lagen brukar bara smaka "fet"), och skär dem i strimlor.
Blanda 3 msk olivolja med 1 msk balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
Bred ut spenaten på ett uppläggningsfat, dekorera med gurka och tomat över, avsluta med att smula fetaost på toppen och garnera med oliver, antal efter smak.
Häll över oljeblandningen.
Visningar:
1290
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Spenatsallad recept
Varm potatis- o..
av styvan
över 2 månader
Frittata med rö
av tina62
över 2 månader
Strömming med s
av popik
över 2 månader
Päron- och spen
av Zeta
över 2 månader
Ugnsrostade god
över 2 månader