Spenatsoppa med ägg & bacon

Spenatsoppa tyckte jag inte var någon höjdare när jag var barn...men den den här spenatsoppan med ägg och bacon skulle jag ha gillat...
Har man tillgång till färska brännässlor kan man gärna ersätta en del av spenaten med små, nätta nässlor som också innehåller mycket näring.
Bacon ger lite god sälta till soppan.

Betyg (14 röster)
Antal personer
4 st
Spenatsoppa med ägg & bacon

Ingredienser

2 paket (ā 250 g) djupfryst hel bladspenat
1 gul lök
1 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1-2 krm riven muskot
150 g bacon, magert
4 ägg

Gör så här

Halvtina spenaten och grovhacka den.
Skala och finhacka löken.
Fräs spenat och lök i flytande margarin några minuter.
Pudra över vetemjöl och häll på vatten.
Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.
Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot.
Strimla och stek baconet knaprigt.
Koka äggen (ca 6-7 minuter för hårdkokta ägg).
Skala och dela äggen och servera soppan tillsammans med bacon och ägghalvor.
Servera soppan med bröd och ost.
Eller vitlöksbröd.
Frukt är gott som dessert.
Visningar:
16736
Sparat:
519

LIKNANDE RECEPT

Spenatsoppa med
över 2 månader
Snabb spenatsop
av ALCH
över 2 månader
Jennys spenatso
över 2 månader
Spenatsoppa med
av louis3
över 2 månader
Krämig spenatso
över 2 månader
Spenatsoppa med
av Pariya
över 2 månader