Spistunnbröd

12-14 kakor, gräddas i stekpanna. Gott att rulla till en "klämma" med diverse god fyllning (tex rökt kött blandat med smör, färskost el vad man vill))

Betyg (1 röst)
Antal personer
-

Ingredienser

15 g jäst
5 dl mjölk
1 krm hjorthornssalt
1/2 krm salt
4 dl kornmjöl
ca 9 dl vetemjöl

Gör så här

Rör ut jästen i lite kall mjölk.
Värm resten av mjölken till fingervärme.
Tillsätt hjorthornssalt och salt blandat med kornmjölet.
Arbeta i vetemjölet lite i teget.
Dela degen i 12-14 delar och rulla varje del till en liten bulle.
Kavla ut varje bulle till en halv cm tjock kaka. Kavla sedan med kruskavel tills kakan är millimetertjock.
(Ju tunnare kakan är desto hårdare blir brödet)
Lägg kakan i en het stekpanna och grädda ca 2 minuter på varje sida.
Förvaras kakorna under duk ovanpå varandra, håller de sig mjuka.
Visningar:
1577
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.