Spröda potatisklyftor

Dessa spröda, ugnsstekta potatisklyftor brädar alla halvfabrikat i frysdisken - härligt krispiga klyftor, örtdoftande och täckta med riven parmesan. Utsökt gott till kyckling eller en köttbit.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3/4 dl matolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk basilika
½ tsk timjan
½ tsk oregano
1 krm paprikapulver
8 - 10 medelstora potatisar
Smör eller margarin till långpannan
1 - 1½ dl riven parmesanost

Gör så här

Blanda oljan och alla kryddor i en skål.

Borsta de oskalade potatisarna väl. Skär varje potatis mitt itu på längden och dela varje halva i tre delar.

Doppa klyftorna i olje- och kryddblandningen och lägg dem i ett lager i en smord långpanna.

Stek potatisklyftorna i 225 grader cirka 30 minuter . Strö över osten och stek ytterligare cirka 15-20 minuter. Servera sedan omedelbart.
Visningar:
6748
Sparat:
218

LIKNANDE RECEPT

Pizzasallad äkt
av cgwest
över 2 månader
Marängpaj med h..
av zonale
över 2 månader
Kolatårta med d
över 2 månader
Frasig klyftpot
av ros
över 2 månader
Het kycklingpaj
av grill
över 2 månader
Mustig fläskfil
över 2 månader