Sprödbakad torsk med salsa

Vit fisk innebär hälsosam, mager mat. Här presenteras en delikat, färgrik och elegant version.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 torskfiléer
2 vårlökar
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl ströbröd
1 dl hackad persilja
2 tsk olivolja
olja till formen
1 tsk svartpeppar

Salsa:
2 tamarillor eller 2 vanliga tomater
2 vårlökar
2 tsk olivolja
2 tsk färskpressad citronsaft

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Ta bort eventuella ben från fiskfiléerna. Skölj vårlökarna och skär dem i bitar. Skala vitlöksklyftan.

Blanda ströbröd, persilja, vitlök, vårlök, olja och peppar i en mixer eller matberedare tills blandningen har en väl blandad och grov konsistens.

Lägg fiskfiléerna i den smorda ugnsfasta formen. Lägg ströblandningen i ett jämnt lager ovanpå fisken. Stek i ugnen tills fisken är färdig, ca 15 minuter.

Skala tamarillorna och hacka dem fint. Hacka vårlökarna fint. Blanda tamarillo och vårlök med olja och citron och låt det stå och dra.

Lägg upp fisken på uppvärmda tallrikar och servera salsan vid sidan om.
Visningar:
4742
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Avokadosalsa me..
av mallu16
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader