Spunnet socker

Du kan även köpa färdigt spunnet socker hos en konditor.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

1 kg socker
50 g glykos (köps på apotek)
2 dl vatten

Gör så här

Koka väl, skumma, pensla kanterna med vatten för att motverka kristallisering. Koka till 154°C, prova i iskallt vatten om du inte har termometer, provet ska bli hårt men vara som genomskinligt glas, inte gulbrunt. Avbryt uppvärmningen genom att ställa kastrullen i kallt vatten några sekunder. Doppa en björkkvistvisp eller avklippt ballongvisp i sockret och sväng hastigt över två kvastskaft mellan ett par stolar. Täck golvet väl med tidningar eller smörpapper först. Och för allt i världen, bränn dig inte, socker är ruskigt varmt! Det här kräver litet övning och teknik, men vi önskar dig verkligen lycka till!
Visningar:
3636
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Twix julgodis
av Sajsa
över 2 månader
Bountykaka
av Bodil56
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader