Squash med kyckling och bacon

Läcker squash. Pestobönor, Quinoa och bulgur passar bra till fyllda squash.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Squash med kyckling och bacon

Ingredienser

3 stora squash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 skivor bacon
400 g kycklingfärs
olivolja
2 tsk salvia
1 msk balsamvinäger
flingsalt
nymalen peppar
2 dl nyriven parmesanost

Pestobönor 4– 6 portioner:
2 burkar stora vita bönor
4 msk pesto
Flingsalt
Nymalen peppar
50 g ruccolasallad

Gör så här

Dela varje squash på längden och därefter tvärsöver, så att det blir 4 bitar på varje squash. Gröp ur dem till skålar och skär squashköttet i mindre bitar.

Koka de urgröpta squashskalen i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Lyft upp dem och låt dem rinna av. Lägg squashskålarna i en smord ugnssäker form.

Finhacka löken och vitlöken. Strimla baconet.

Fräs lök, vitlök, bacon och kycklingfärs i olivolja under omrörning. Tillsätt squashköttet, salvia och balsamvinäger och låt koka ihop cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt fyllningen svalna och blanda ner hälften av osten.

Sätt ugnen på 225 grader. Fyll squashskålarna med färsblandningen och strö över resten av osten.

Gratinera squashen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter.

Pestobönor:

Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Blanda bönorna med peston, smaka av med salt och peppar och vänd ner rucolasalladen.

Servera tillsammans med squashen.
Visningar:
6897
Sparat:
72

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader