Squashbröd

Ett delikat bröd, hämtat från Runåbergs Fröers häfte: Squash och Pumpa Recept.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-8

Ingredienser

50 g jäst
3 dl ljummet vatten el . mjölk
100 g grahamsmjöl
1 dl sesamfrö
1 1/2 tsk salt
500 g vetemjöl
200 g riven sommar- el . vintersguash

Gör så här

Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt grahamsmjöl, sesamfrö, squash, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidigt och låt den jäsa till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200 grader. Degen formas till bröd och läggs i smord form (2 lit). Jäs i ca. 30 minuter och baka på nedersta falsen i ca. 50 minuter.
Visningar:
2865
Sparat:
52

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.