Squashcake

Squashkaka, bakad med squash eller zuccihi eller vad man nu vill kalla det! En saftig kaka som är mer som en läcker tårtbit! Perfekt att ta med som “gå-bort-kaka”!

Förvara kakan i kylen, den håller sig saftig och god i många dagar! går även utmärkt att frysa, även med glasyr, täck med plastfolié bara!

Betyg (2 röster)
Antal personer
8 bitar
Squashcake

Ingredienser

2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl rapsolja
2 dl färsk mixad annanas
2 dl finriven squasch / zucchini
50 g hackad skållad, hackad sötmandel
3 dl vetemjöl
1 dl vetegroddar
1 tsk malen ingefära
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt

Glasyr:
Philadelfiaost 200
4 dl florsocker
några droppar lime

Gör så här

Skala och riv zucchinin fint på rivjärnet. Dela annanasen i mindre bitar och mixa med mixerstav eller i matberedare. Vispa ägg & socker vitt och pösigt. tillsätt oljan och blanda väl. Häll ner zucchinin och annanasen. blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant ca 25 cm diam. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 1 timme.

Glasyren
Rör ihop ett paket philadefliost med ca 4 dl florsocker & några droppar lime/citronjuice!
Visningar:
5127
Sparat:
136

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.