Stark korvgryta med strimlad kål

Man kan behöva lite variation på korvrätter!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 - 4 magra chorizokorvar
1 purjolök
1 röd paprika
1 klyfta vitkål eller savoykål (ca 300 g)
1 msk smör eller margarin
2 – 2 ½ dl matlagningsgrädde
2 - 3 msk fransk dijonsenap
2 tsk majsstärkelse, Maizena
Salt
1/2 dl hackad persilja
Att servera till:
Fullkornsris eller potatis
Grönsallad

Gör så här

Skär korven i bitar. Ansa, skölj och strimla purjon. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Strimla kålen.

Stek korven och purjon i en gryta. Tillsätt paprika och vitkål. Låt alltsammans fräsa några minuter.

Rör samman grädde, senap och majsstärkelse. Häll blandningen i grytan och låt puttra
5–10 minuter. Smaka av med lite salt om det behövs.

Strö över hackad persilja och servera med fullkornsris eller potatis och en grönsallad.
Visningar:
2820
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Korvgryta recept
Enkel korvgryta
av evaldo
över 2 månader
Korvgryta..
över 2 månader
Blommig falukor
över 2 månader
Korvgryta
av Kiched
över 2 månader
LCHF - Korvgryt
av tompa48
över 2 månader
Bulgarisk korvg
av UllaC
över 2 månader