Stark kycklingwok

God kycklingwok, snabb och enkel att laga. Kan läggas i mer piri-piri, om man gillar ännu starkare mat.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

3 st Kycklingfiléer tärnade i tärningstora bitar
2 st hackade vitlöksklyftor
4 msk stark chilisås
1 burk sweet & soursås 450g
1 msk dijonsenap
2 msk stark ketchup
1 st hackad röd piripiri (ca 5cm lång)
1 st hackad grön piripiri (ca 5cm lång
1 nypa Timjan
0,5 st finhackad rödlök
0,5 dl matlagningsgrädde 4-5%
8 droppar pressad citronjuice
1 msk margarin eller olja
Tillbehör:
1 knippe sallad
4 dl ris

Gör så här

1. Hacka kycklingfiléerna i jämna tärningsbitar.
2. Värm upp wokpannan och stek filéerna sedan tillsammans med margarinet.
3. Hacka vitlök, rödlök och piripirin och lägg sedan i woken då kycklingen är färdig stekt.
4. Låt woka en stund och häll sedan i sweet & sour såsen, chilisåsen, grädden, senapen, timjan, pressade citronen och ketchupen.
5. Låt småputtra på svag värme och servera sedan med sallad och ris.
Visningar:
3234
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Kycklingwok recept
Stark kycklingw..
över 2 månader
Chicken Thaiwok
över 2 månader
Kycklingwok
över 2 månader
Winets Chicken
över 2 månader
Kycklingwok med
över 2 månader
Chinese chicken
av Fiedeli
över 2 månader