Stefan Holmströms stekta, inlagda lax

God smårätt till t. ex. smörgårdsbord

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-15

Ingredienser

1 kg färsk lax
3 dl grahamsmjöl
2 rödlökar
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 lagerblad
3 stjärnanis
salt
nymald vitpeppar

Gör så här

Börja med inläggningslagen.
Vispa ättikan, sockret och vattnet tills sockret löst sig. Tillsätt stjärnanisen och lagerbladen.
Skiva rödlökarna fint och lägg i.
Skär laxen i 2 cm stora tärningar.
Salta och peppra laxen lätt.
Vänd laxen i grahamsmjölet och stek den i omgångar i olja så att den får lite färg.
Lägg laxbitarna direkt från stekpannan i lagen.
Låt stå ett par timmar.
Laxen klarar sig i kylskåp minst 2 veckor under tättslutande lock.
Om du har en fritös är det enklare att fritera laxbitarna i 160 grader ett par minuter.
Visningar:
2806
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.