Stefan Karlssons smörstekta rödtunga med pepparglaserade morötter samt apelsinsås.

Fisk är gott i alla de former

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 st rödtunga, dubbelfiléer
1 st apelsin, saften samt rivet skal
1 st scharlottenlök
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl fiskbuljong
2 dl grädde
75 g smör, normalsaltat
2 droppar apelsinolja
salt
peppar
24 st morötter, små skalade
salt
svartpeppar, grovmalen
sallad ellert örter till garnering

Gör så här

Vik filéerna till ett paket. Salta och peppra. Stek några minuter på varje sida.
Lägg det gula från apelsinskalet samt hackad scharlottenlök i en kastrull med smör. Låt fräsa utan att ta färg. Slå på vatten, vinäger och saften från apelsinen. Låt sjuda i några minuter. Häll i grädden och låt sjuda i några minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare några minuter. Mixa såsen slät. Tillsätt smöret och apelsinoljan. Sila såsen och smaka av med salt och peppar.
Koka morötterna i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl. Värm dem sedan i smör i en kastrull. Smaka av med svartpeppar och salt.
Visningar:
1688
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Apelsinsås recept
Grillad kalkonf..
av Alsing
över 2 månader
Örtbakad kalkon
över 2 månader
Anka
över 2 månader
Engelsk choklad
av tina62
över 2 månader
Lax med apelsin
över 2 månader
Kalkonbröst med..
över 2 månader