Stekpannebröd

Jättegoda, mjuka tunnbröd.

Betyg (0 röster)
Antal personer
40 st

Ingredienser

100 g margarin
7½ dl mjölk
1 msk socker
1 pkt jäst
1-2 msk vatten
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 kg rågsikt
vetemjöl till utbakning

Gör så här

Smula ner jästen i degbunken och tillsätt ett par msk vatten så att jästen löser sig. Smält margarinet och häll på mjölken och värm till fingervarmt. Häll blandningen i degbunken och tillsätt socker och salt. Tillsätt sedan bakpulvret blandat med rågsikten och arbeta degen smidig. Degen är lite kladdig. Låt jäsa ca 15 minuter. Under tiden, tag fram stekpanna och värm den på plattan, ej för varmt. Inget fett i pannan.
Tag upp en degbit på mjölat bakbord och knåda den lite. Kavla ut degen tunt, ca 1-1½ mm tjock. Använd mer vetemjöl så att degen inte fastnar på bakbordet. Börja grädda genast. Nagga bröden ordentligt först, om du använder vanlig kavel måste du nagga mycket annars blir det mycket luftblåsor. Grädda bröden ca 2-3 minuter på varje sida. Lägg bröden på galler mellan bakdukar att kallna.
Visningar:
2655
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Stekpannebröd recept
Stekpannebröd m..
över 2 månader
Stekpannebröd
över 2 månader
Stekpannebröd
av Saga14
över 2 månader
Lolans Mespanne
av Lolan
över 2 månader
Stekpannebröd
av MrsC
över 2 månader
Glutenfritt Ste
över 2 månader