Stekt älginnanlår med blandsvamp

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g älginnanlår
1 kvist rosmarin
4 enbär
5 szechuanpepparkorn
1 stjärnanis
salt

Tillbehör:
1 paket tärnad bacon
400 g blandad färsk svamp
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 ask ärtskott
1 liten ask sallad
smör

Vinägrett:
1 dl rapsolja
½ dl balsamico
salt
peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125° varmluft. Skär köttet i långa breda bitar.

2. Blanda alla kryddorna och krossa dem till ett fint pulver i en mortel (eller mal dem i en kaffekvarn). Finhacka rosmarinen och blanda den med kryddpulvret. Salta köttet och rulla det i kryddblandningen. Rulla sedan in köttet i först plastfolie och sedan aluminiumfolie så att det ser ut som en smällkaramell. Tillaga köttet i ugnen. När köttets innertemperatur är 55° är det färdigt. Ta ut det ur ugnen och låt det vila i 10 minuter.

3. Stek baconet. Putsa svampen och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Stek svampen tillsammans med löken och vitlöken. Blanda svampröran med baconet.

4. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.

5. Skär köttet i längsgående skivor. Pensla skivorna med vinägrett, strö över svamp- och baconröran och toppa med ärtskott och sallad. Ringla över lite vinägrett och peppra efter smak.
Visningar:
6219
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Marinerad kyckl
av akk
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader