Stekt abborrfilé med pepparrot

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4-8 abborrfiléer
smör till stekning
100 g små champinjoner
½ gurka
150-200 g skalade räkor
salt och peppar

Garnityr:
4 msk riven pepparrot
2 msk hackad dill

Till servering:
stuvad potatis
1 msk grov dijonsenap

Stuvad potatis
600 g potatis
2 msk smör
2 msk mjöl
3 dl mjölk
2 msk hackad dill
salt och peppar

Gör så här

1. Gör den stuvade potatisen och smaksätt den med dijonsenap. Tärna gärna potatisen istället för att skiva den.

2. Salta abborrfiléerna och stek dem gyllenbruna i smör. Skär champinjonerna i klyftor. Skala och kärna ur gurkan. Tärna eller skiva den. Fräs champinjonerna, tillsätt gurkan och räkorna och sväng runt alltihop utan att det får färg.

Stuvad potatis
Skala och koka potatisen. Smält smöret i en kastrull, pudra på mjölet och fräs det i smöret under 2 minuter. Häll på lite mjölk och vispa så att klumparna försvinner. Häll på resten av mjölken och koka i 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Skiva och lägg i potatisen tillsammans med dillen. Späd eventuellt med mer mjölk om stuvningen blir för tjock.

3. Lägg upp fisken på tallrikar. Strö över champinjonfräset och toppa med pepparroten och lite dill. Servera med den stuvade potatisen.
Visningar:
2508
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Marinerad kyckl
av akk
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader