Stekt fisk i senapssås

Så här snabbt kan man faktiskt laga till en god fiskrätt.
Överraska dina vänner med denna läckra rätt direkt från grytan.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g filé av torsk eller sej
2 msk färskpressad citron
Salt
peppar
4 msk vetemjöl
500 g potatis
3 msk smör eller margarin
3 msk olja
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk medelstark senap
150 g ärter
En halv knippa dill

Gör så här

Skölj fiskfiléerna och skär dem i 2 cm stora bitar.
Blanda bitarna med citronsaft, salt och peppar.
Lägg mjölet i en djup tallrik och vänd fisken i mjölet.

Skala och skär potatisen i skivor. Smält matfettet i en stekpanna och stek
potatisen på medelvärme tills de är knapriga, ca 15-20 minuter.
Ta upp potatisen och lägg den åt sidan.

Hetta upp oljan i stekpannan och bryn fiskbitarna försiktigt tills de är gyllenbruna.

Hetta under tiden upp grädde, senap och ärter i en kastrull.
Skölj och hacka dillen.

Häll senapssåsen över fisken och blanda. Vänd försiktigt ner potatis och dill.
Låt sjuda tills potatisen känns färdig och servera direkt ur grytan.
Visningar:
2244
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Senapssås recept
Fläskfilé i ost..
av Amika
över 2 månader
Grillad Lax med..
över 2 månader
Kasslergryta me
över 2 månader
Fläskfilé i ost
av majamia
över 2 månader
Fiskfilé i gräs
av Gunn57
över 2 månader
Torskrygg med r..
av tina62
över 2 månader