Stekt gösfilé med skaldjursrisotto

Mycket gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 msk olivolja
1 lök hackad
1 klyfta vitlök hackad
1 dl vit vin
4½ vatten
3 msk fiskfond koncentrerad
3 dl långkornigt ris
1 dl matlagningsgrädde
1 burk räkor avrunna
1 burk kräftstjärtar avrunna
1 dl gräslök hackad
2 zucchini finstrimlad
100 g sockerärtor strimlade
2 msk sweet chilisås
4 port Gösfilé á 150 g
½ msk olja
Salt
Peppar

Gör så här

Bryn lök och vitlök i olvolja utan att den får färg.
Tillsätt ris, rör om i ett par minuter, Häll på vin, vatten och fiskfond.
Sjud under lock tills riset känns klart. Slutligen tillsätt grädde och sjud ytterligare 2 - 3 minuter
Blanda skaldjuren och gräslök, smaka av med salt och peppar.
Koka upp saltat vatten, sjud zucchini och sockerärtor i 3 minuter, slå av vattnet. Vänd grönsakerna i olivolja, sweet chili, salt pch peppar.
Pensla gösfuilén med lite olja, krydda båda sidor med salt och peppar.
Stek på medelhög värme, ca 2 - 3 min på varje sida.
Servera gös på risotto och toppa med grönsaksstrimlor.
Visningar:
2633
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Skaldjursrisott
över 2 månader
Skaldjursrisott
över 2 månader
Skaldjursrisott
av zonale
över 2 månader
Skaldjursrisott..
över 2 månader
Viktväktarskald
av Mae288
över 2 månader
Skaldjursrisott
över 2 månader