Stekt harlår på pasta- och potatisbädd

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 urbenade harlår á cirka 450 g
salt
peppar
50-100 g fett grovmalet fläskhack
150 g späck i tunna skivor

Pasta- och potatisbädd:
200 g skalad, kokt potatis
100 g kokt skinka
2 msk smör
2 ½ dl vispgrädde
200 g kokt pasta
salt och peppar
100 g grovriven västerbottenost
9 schalottenlökar
olja till fritering

Gör så här

Sätt ugnen på 100 grader.
Putsa harlåren. Hacka putset och blanda med fläskhacket. Salta och peppra harlåren in- och utvändigt, fyll med fläskhacket, rulla ihop. Bred ut späckskivorna, lite omlott i två rektanglar och jämna till kanterna.
Rulla in harlåren, bind runt med steksnöre.
Ugnsstek i cirka 30 minuter tills innertemperaturen är 62-66 grader, högre temperatur kan ge segt kött. Ta ut harrullarna och låt dem vila i aluminiumfolie tills resten är klart.
Skiva potatisen, skär skinkan i små tärningar. Stek potatisen gyllenbrun i smör, tillsätt skinkan, fräs en kort stund.
Häll på grädden, koka i några minuter.
Lägg i pastan i potatiskoket, låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt det mesta av osten.
Skiva schalottenlöken, fritera skivorna i het olja.
Skär harrullen i skivor och lägg upp dessa på pasta och potatisbädd. Strö över friterad lök och resten av osten.
Visningar:
1545
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Oxfile på potat..
av krisse
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader