Stekt kaninytterfilé med morotssmörsås

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kaninytterfiléer
3 morötter (gul, röd och lila)
1 palsternacka
2 dl morotssaft
saft av 1 apelsin
2 tsk riven ingefära
2 msk olivolja
1 pkt tärnat bacon
150 g kallt, småtärnat smör
salt, peppar och socker

Garnering:
1 msk hackad gräslök

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125°.

2. Skala och tärna eller skiva morötter och palsternacka. Blanchera var för sig. Kyl snabbt i kallt vatten. Blanda morotssaft, apelsinsaft och ingefära i en kastrull. Låt koka tills bara några matskedar återstår.

3. Salta och peppra köttet. Stek det hastigt i olivolja i het panna.
Låt köttet eftersteka i ugnen ca 10 minuter. Kaninköttet serveras svagt rosa. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.

4. Värm grönsakerna i lite smör och vatten. Smaka av med salt och lite socker. Vispa under tiden ner smörtärningarna, några åt gången, i kastrullen med saft. Såsen får inte koka - då skär den sig. (Såsen går inte att värma efter att den kallnat. Om man vill kunna värma såsen får man tillsätta ½ dl grädde i vätskan innan smöret rörs ner men smaken blir då lite annorlunda.) Blanda ner grönsakerna i såsen.

5. Skär kaninköttet i längsgående skivor. Lägg på sås och bacon. Garnera med gräslök.
Visningar:
870
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.