Stekt rådjurslever med selleri- och äppelcrème

Betyg (0 röster)
Antal personer
3-4

Ingredienser

600 g rådjurslever
1 l standardmjölk
12 pärllökar
2 palsternackor
1 salladslök
smör till stekning
2 msk socker
½ dl vetemjöl
salt
peppar

Selleri- och äppelcrème:
350 g selleri
2 äpplen
1 1/2 dl mjölk
2 dl grädde
salt
riven muskot

Gör så här

Lägg levern i mjölk och låt den ligga över natten. (Detta gör man för att få en mjukare leversmak.)

2. Skiva levern tunt i 2-3 skivor per person. Skala och tärna selleri och äpple till crèmen. Lägg tärningarna i en kastrull och slå på mjölk och grädde. Koka upp och låt sjuda tills sellerin är riktigt mjuk. Sila ifrån gräddspadet. Lägg sellerin i en mixer och tillsätt lite av spadet. Mixa och tillsätt mer spad tills du får en slät och inte för rinnig crème. Smaka av med salt och lite muskot. Selleri- och äppelcrèmen kan gärna göras en dag i förväg.

3. Skala och putsa pärllöken. Skala och tärna palsternackorna. Skiva salladslöken. Blanchera lök och palsternackstärningar. Kyl och låt rinna av. Stek i smör med lite socker och salt. Tillsätt salladslöken på slutet.

4. Salta och peppra leverskivorna. Häll upp mjöl på en tallrik. Vänd skivorna i mjöl och stek i smör någon minut på varje sida. Ta av pannan och låt levern vila lite (den ska vara rosa).

5. Lägg upp levern på tallrikar. Servera med crème, lök och palsternacka. Höll över lite av smöret som levern stekts i.
Visningar:
1552
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Pepparrots- och
av Fin
över 2 månader