Stekt rödspätta med rödlökschutney

Spättan kräver rikligt med rödlökschutney, varför satsen är ganska stor. Spara resterna av den i en burk i kylskåpet

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Stekt rödspätta med rödlökschutney

Ingredienser

ca 400 g rödspättafilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl ströbröd
2 msk margarin eller smör

Chutney:
500 g rödlök
ca 50 g pepparrot
1 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
4 msk rödvinsvinäger
1 - 2 msk socker
1 krm salt

Garnering:
Dill

Gör så här

Skölj av fisken. Salta och peppra.

Vispa upp ägget på en tallrik. Vänd fisken först i vetemjölet, sedan i ägget och därefter i ströbrödet.

Låt fisken ligga en stund, så att paneringen torkar till.

Skala och hacka rödlöken. Riv pepparroten grovt.

Fräs löken och hälften av pepparroten i matfett på svag värme några min.

Tillsätt buljongen och låt småputtra 10-15 min.

Smaka sedan av med vinäger, socker och salt.

Värm matfettet och lägg ner fisken när det är ljusgult.

Stek på medelvärme ca 4 min per sida.

Servera fisken med dillvippor och shutneyn till. Strö resten av den rivna pepparroten över. Servera med kokt potatis.
Visningar:
9877
Sparat:
77

LIKNANDE RECEPT

Kassler med röd
av styvan
över 2 månader
Kalvinnanlår me
över 2 månader