Stekt torsk med citronsås och rödbetor

Lite annorlunda tillbehör till fisk.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 st citron
½ dl vatten
1 dl créme fraiche
1½ msk florsocker
1 msk majsstärkelse
3 st äggulor
2 msk smör
400 g färska rödbetor
2 msk rödvinsvinäger
Salt
Peppar
600 g torskfile eller annan vit fisk
Vetemjöl till panering

Gör så här

1. Riv skalet på citronen och spara det. Pressa ner citronsaften i en kastrull. tillsätt vatten, créme fraiche och florsocker.
2. Koka upp och red av med maizena utrört i lite vatten. Tag kastrullen av spisen och vispa i smör och äggulor, salta och peppra. värm upp såsen försiktigt så att den får en krämig konsistens. tillsätt det rivna citronskalet och ställ åt sidan.
3. Skala röd betorna och skär dem i tunna bitar. Fräs dem på inte alltför hög värme i smör i ca 10 min såatt de blir mjuka. Tillsätt vinäger mot slutet, salta och peppra.
4. Krudda torskfiléerna med salt och vitpeppar och vänd dem i vetemjöl. stek dem i smör ca 3 - 4 min på varje sida. Servera med rödbetor, citronsås och pressad eller kokt potatis.
Visningar:
3452
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Torsk recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Fläskfilé med p..
av ros
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader