Stekta äpplen med vaniljsås

Alla älskar dem, de mjukstekta äpplena med sin söta, nötiga fyllning - och vaniljsåsen som gör njutningen fullkomlig.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Såsen:
1 vaniljstång
2½ dl mellangrädde
1 msk strösocker

Äpplena:
60 g russin
100 g mandelmassa
2 msk rom , konjak eller whisky (kan uteslutas)
60 g hackade valnötter
½ tsk malen kanel
4 stora äpplen
2 msk pressad citronsaft

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Skär upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Koka upp 1½ dl av grädden med vaniljstång, kärnor och socker. Kyl genast ner blandningen.

Skölj russinen i varmt vatten. Låt dem rinna av, torka dem lätt med hushållspapper. Riv mandelmassan grovt eller tärna den och blanda samman med russin, rom, valnötter, kanel och socker.

Skölj och torka av äpplena. Ta ur kärnhuset och droppa citronsaft inuti äpplena.

Ställ äpplena på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fyll håligheten med mandelmasseblandningen. Stek i ugnen 20-30 minuter.

Ta upp vaniljstången ur såsen. Vispa resten av grädden och rör ner i såsen. Servera till äpplena.
Visningar:
2387
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Marängäppelkaka
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader